Pompen
De pomp is cruciaal voor de aanvoer van het water naar het eindstuk. Ongeacht of dit nu een sproeier, kraan, tuinslang of vijver is. De pomp haalt het water op uit de put en stuwt het door naar het eind.
De pomp is cruciaal voor de aanvoer van het water naar het eindstuk. Ongeacht of dit nu een sproeier, kraan, tuinslang of vijver is. De pomp haalt het water op uit de put en stuwt het door naar het eind.
Een bronpomp is een krachtige waterpomp die in het water geplaatst wordt. Bronpompen worden toegepast als het waterpeil zo diep is dat een centrifugaalpomp of een dompelpomp het water niet meer kan opvoeren. Dit geldt voor een diepte vanaf 8 meter. De bronpomp zuigt het water aan en stuurt het naar de persuitgang. Een bronpomp heeft geen aanzuigproblemen, zelfs niet bij een laag waterpeil, en veroorzaakt bovendien geen geluidsoverlast. Omdat de pomp vaak diep in de grond zit, staan ze niet in het zicht en nemen ze extra ruimte in. Bronpompen worden vaak gebruikt voor het omhoog pompen van grondwater, maar ze kunnen ook gebruikt worden voor omhoog pompen van water uit waterputten, waterbassins en watertanks.
Door het gebruik van een bronpomp met besturing reageert de pomp automatisch op de waterbehoefte.
Centrifugaalpompen verpompen de vloeistof door middel van centrifugaalkrachten. De eenvoudigste centrifugaalpomp bestaat uit een waaier die in een pomphuis kan ronddraaien. Op het pomphuis zijn de zuigleiding en de persleiding aangesloten. Een standaard centrifugaalpomp is niet in staat lucht te verpompen en is daarom niet-zelfaanzuigend.
Bij Centrifugaalpompen moet de pomp geheel met vloeistof zijn gevuld voordat hij kan worden gestart. Centrifugaalpompen zijn geschikt voor watertoevoer in installaties in woningen en Geschikt voor landbouwtoepassingen en tuinen.
Een hydrofoor, hydrofoorgroep of drukverhogingsinstallatie is een installatie waarmee binnen een gebouw (of een gebied) de waterleiding op druk gehouden wordt. De installatie bestaat uit een expansievat, een pomp en een terugslagklep.
Het expansievat, dat onder de gewenste druk staat, is (gedeeltelijk) gevuld met lucht, tegenwoordig vaak gescheiden van het water door een membraan. De pomp pompt het aangevoerde water naar het expansievat tot een bepaalde druk is bereikt. Als er in het hierop aangesloten lokale waterleidingnet water verbruikt wordt, daalt de druk in het vat. Als een bepaalde minimumdruk wordt bereikt, slaat de pomp weer aan. Zo staat het water altijd onder een bepaalde minimumdruk. De terugslagklep zorgt voor een scheiding tussen de aanvoer en de afvoer: anders zou de druk verloren kunnen gaan via de aanvoerleiding, waardoor de pomp aan en uit gaat terwijl er geen verbruik is.
Zelfaanzuigende centrifugaalpompen hebben een uitstekende aanzuigcapaciteit hierdoor kunnen ze meegevoerde lucht of andere gassen uit de zuigleiding afvoeren. Dit in tegenstelling tot niet -zelfaanzuigende centrifugaalpompen. Bij een zelfaanzuigende centrifugaalpomp moet de pomp geheel of gedeeltelijk met vloeistof zijn gevuld voordat hij kan worden gestart. Zelfaanzuigende centrifugaalpompen zijn bijzonder geschikt voor watertoevoer in installaties in woningen en Geschikt voor kleine landbouwtoepassingen en tuinen, en in het algemeen, daar waar een zelfaanzuigende functie noodzakelijk is.
Niet alle beregenings-, hydrofoor- en bronpompen zijn standaard uitgerust met een ingebouwde beveiliging tegen drooglopen, kortsluiting, te hoge of te lage spanning of ontbrekende fases.
Heeft je pomp geen beveiliging dan is dit misschien toch een optie om te overwegen.
De Mascontrol is een compacte pompbesturing die de pomp automatisch laat schakelen en voorzien is van een beveiliging tegen drooglopen van de pomp. De besturing is eenvoudig te monteren en toepasbaar op pompen tot 2,2 kW. De pomp schakelt uit wanneer er geen flow aanwezig is en de maximale pompdruk is bereikt. Voorzien van indicatielampjes voor storing, spanning en pomp in bedrijf en ingebouwde terugslagklep. In combinatie met een magneetschakelaar tevens geschikt voor driefasen pompen.
De CONTROL D is een elektronisch toestel voor de aansturing en beveiliging van huishoudelijke pompen zonder membraanvat. Door de ingebouwde flowmeting en druk meting kan de CONTROL D de pomp laten starten, stoppen en bij watergebrek in storing laten gaan. Eenvoudig te installeren op de pomp. De pomp start automatisch als een of meerdere tappunten geopend worden. Zolang er waterverbruik is zal de pomp in werking blijven wat zorgt voor een constante druk. Als het tappunt gesloten wordt zal de pomp na ongeveer 10 seconden stoppen. Bij watergebrek zal de pomp stoppen en een rode led (failure) zal oplichten. Wanneer er weer water is kan men via de reset knop de pomp opnieuw starten.
De ESC kast is geschikt voor bronpompen (bij 230 V condensator toevoegen), centrifugaalpompen en dompelpompen. De kast is standaard voorzien van:
Op de ESC kasten kunnen verschillende externe automatische systemen worden aangesloten op een potentieel vrij contact zoals:
ADAC is één van de meest toonaangevende frequentieregelingen van DAB en is bestemd voor professionele en industriële toepassingen. De ADAC kan pompen besturen tot een vermogen van 15 KW. De ADAC is een frequentieregeling voor een eenfase of driefase voeding in combinatie met driefase pompen, bestemd voor de drukverhoging en watervoorziening installaties op basis van drukmeting en optioneel ook stromingsmeting. De frequentieregeling is in staat het toerental van de ermee verbonden pomp te variëren om zo de druk in de installatie constant te houden. Tevens wordt hierdoor waterslag in de installatie voorkomen wat een langere levensduur van de installatie garandeert. Door het toerental van de pomp(en) aan te passen aan de eisen van de installatie wordt een aanzienlijke energie besparing bereikt. Comfort, energiebesparing, bescherming en eenvoud zijn de sleutelwoorden van deze professionele serie.
De ADAC units zijn lucht gekoeld. Deze robuuste frequentieregelaars zijn voorzien van een metalen behuizing en zijn geschikt voor een breed toepassingsgebied. De ADAC heeft de mogelijkheid om door middel van onderlinge communicatie een meer pomps systeem te vormen, dit is mogelijk tot een maximum van 8 regelaars.
De Active Driver is een automatisch systeem welke de draaisnelheid regelt van de Electro pomp waaraan ze is gekoppeld. Bij het veranderen van de gevraagde wateropbrengst wordt er steeds een constante druk bereikt en elimineert het systeem de gevolgen van drukstoten. De Active Driver met ingebouwde EMC-filter is voorzien van een eenvoudig te gebruiken display waar alle parameters kunnen geraadpleegd en gewijzigd worden. Het systeem bestaat uit een frequentieregelaar, een druksensor en een debietmeter. De units zijn uitgerust met een beveiligingssysteem dewelke werking en storingen signaleert op de display en potentiaalvrij naar buiten brengt.
Beveiligingen :
VOORDELEN
© 2021 | Website geproduceerd door Bear's Factory